Advertisement

Visste du at ikke all strøm i Norge kommer fra fornybare energikilder?

Denne artikkelen er sponset

Norge er generelt veldig dyktige på strøm, på å ta vare på miljøet, og ikke ha en stor negativ påvirkning på miljøet. Men når det gjelder strømmen som du får hjemme så stemmer det ikke helt, og kanskje du ikke vet om det?

 Som et godt eksempel har vi strøm, for selv om det stemmer at vi produserer nesten bare ren strøm, takket være vannkraft, er faktum det at veldig få norske hjem og bedrifter får ren strøm hjem. I hvert fall om man tar det i prosent og sammenligner. Ser man på klimadeklarasjon for fysisk strøm i Norge så forespeiler den at man får majoriteten av strømmen i Norge levert er vannkraft, men dette er ingen garanti. Om man ikke har opprinnelsesgarantier på sin strømavtale så viser varedeklarasjonen at man kan få opp til 91% av strømmen som vi bruker kommer fra ikke-fornybare kilder som fossil varmekraft og kjernekraft. Dette er basert på tall fra Norges vassdrags- og energidirektoratets oversikt over varedeklarasjon for strøm i Norge uten opprinnelsesgarantier.

Får du strøm fra fornybare kilder?

Som sagt så produserer Norge så godt som all vår strøm fra fornybare kilder. Eller sagt på en annen måte, all strøm Norge produserer kommer fra slike kilder. Men det betyr ikke at du får strøm fra fornybare energikilder i stikkontakten. Det er fordi strømmen som produseres i Norge selges til utlandet, og strømmen vi kjøper tilbake kommer ikke fra fornybare kilder.

Men det finnes faktisk løsninger på dette, og blant annet kan du kjøpe din strøm fra strømselskaper som har opprinnelsesgarantier. Det betyr at de garanterer at strømmen du får kommer fra fornybare kilder, dette er en enkel måte for deg som kunde å få grønn strøm i stikkontakten.

Det kan være en avgjørende faktor for deg at ditt strømselskap tilbyr en dette. GNP Energy tilbyr strøm med opprinnelsesgranti til alle kunder som ønsker dette. Om du ønsker å følge GNP Energy sin bedriftsreise og kommende nyheter kan du lese relevant informasjon på GNP Energy – Facebook.

GNP Energy er kanskje ikke det største strømselskapet i Norge, men med slike tjenester så er det jo ikke så rart at de har blitt så populære på kort. For billig strøm og et rent klima er vel noe de fleste kan støtte, eller hva?

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read