Advertisement

Slik ser du norske TV kanaler utenfor Norge

Alle som har vært i utlandet og forsøkt å se på norske TV kanaler vet hvor irriterende det er å ikke få fulgt med på yndlingsserien sin, fordi man for eksempel er på ferie eller jobbreise. Dette er fordi opphavsretten til programmene ofte avtales i forbindelse med geografiske områder og seertall, og derfor eksisterer regler som dette. Men det finnes heldigvis måter man enkelt kan få tilgang til norsk nett-tv likevel, og akkurat hvordan du får til dette skal vi snakke mer om her – sånn at du kan fikse det på null komma niks.

Når man vil se på norsk nett-tv mens man er i utlandet finnes det en enkel og billig måte å få adgang til alle yndlingsprogrammene sine. En løsning som i tillegg til å oppfylle ønskene dine om å få se på den siste sesongen av Unge Lovende for eksempel, også gir deg mye, mye mer. VPN er nemlig ikke bare løsningen på problemet ditt, men også din mulighet til å beskytte deg selv bedre når du ferdes på nettet. Og det kan brukes både på smarttelefonen din, nettbrettet ditt og på dataen din.

Hva er en VPN?

En VPN er et program du kan laste ned til alle enhetene dine, og har mange forskjellige fordeler. VPN står får Virtual Private Network, og fungerer som en blokkering mellom din personlige informasjon og sidene du besøker. Alle som ferdes på nett har en IP-adresse som kan lokalisere hvor i verden de befinner seg. Det er denne IP-adressen strømmetjenester som NRK TV og TV2 Play bruker når de skal vurdere om du får tilgang til programmene deres eller ikke. Og hvis du er i utlandet, får du ikke adgang.

Hvis man derimot har en VPN lastet ned på datamaskinen sin, så kan man selv velge hvilken internasjonale server man vil strømme fra – i dette tilfellet ville man valgt en i Norge. Da oppfatter siden at du er innenlands, og du kan strømme så mye du vil. Velg VPN med omhu, da ikke alle VPN-tjenester fungerer til dette formålet. Du kan også bruke en VPN til å se innhold fra andre land når du er hjemme i Norge, for eksempel amerikansk Netflix.

Mange nordmenn bor i utlandet, og hvis du vil komme i stemning med tradisjonell norsk julefeiring og de mange hyggelige julekalendrene, er det å bruke en VPN akkurat det du trenger.

Mange å velge mellom

Siden VPN- tjenester er så populære, har det vokst seg til et marked med mange valgmuligheter, for i tillegg til løsninger som vi har snakket om her, beskytter en VPN-tjeneste deg også når du ferdes på nett, nettopp fordi den skjuler den personlige informasjonen din. Dette beskytter deg bedre mot hackere og andre som kan misbruke informasjonen din. Men hva er det egentlig man bør se etter når man skal velge tjeneste?

Du har primært to valgmuligheter: gratis VPN-tjenester, eller VPN-tjenester du betaler for. De gratis VPN-tjenestene er ikke alltid like gode, men er et fint sted å begynne hvis du vil prøve det. De betalte VPN-tjenestene har ofte flere funksjoner, er uten reklamer og er i gjennomsnitt bare bedre. Et godt tips er også å lese tilbakemeldinger fra kunder, eller tester fra uavhengige sider.

De mest populære er ofte de beste, men uansett hva man velger kommer man mye nærmere idealet om trygg nettbruk enn man var før.

Hvordan bruke en VPN?

Det er enkelt å komme i gang med en VPN-tjeneste. Du laster bare ned programmet og trykker på ikonet nederst i nedlastningsmappen, og følger instruksjonene du får, for å installere tjenesten. Dette kan ta noen minutter, men når den er ferdig er du bare noen få klikk unna å få lov til å se på akkurat de seriene du vil!

Etter at installeringen er fullført, kan du åpne nettleseren din – Chrome eller Firefox fungerer generelt sett best. Nederst i høyre hjørne vil du se ikonet til VPN-en, klikk på dette. Der vil det dukke opp en meny som lar deg velge en server. Pass på å velg en server fra Norge hvis du vil se på norsk innhold, og på null komma niks får du gleden av alt fra norske nyheter til alle yndlingsprogrammene dine.

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read