Advertisement

Slik kan du spare til din første leilighet

For mange er det vanskelig å få spart opp nok egenkapital slik at man kan få et godt lån med en god rente og en passende nedbetalingsplan. Spesielt for unge er det vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, og det kan ta tid før den passende løsningen dukker opp. Derfor kan det være en god ide å begynne å spare tidlig.

Sparing er noen som ofte kan være vanskelig. For mange er det vanskelig sette av nok penger slik at man får spart opp et skikkelig beløp. Noen sliter med å spare rett og slett fordi det er for mange utgifter i hverdagen, mens for andre er noen vaner som bare er for vanskelig å gi slipp på. Kanskje er du glad i å kjøpe nye klær eller kanskje elsker du å spise på restaurant. Uansett hva grunnen er, så er du ikke alene om å synes at sparing er vanskelig.

Den første løsningen er ikke alltid den beste

Mange tenker lån penge hurtigt og så vil problemet løse seg. Det er viktig å påpeke at selv om lån kan være en god løsning så avhenger dette svært av nedbetalingsplanen og renten. Har du en høy rente vil du tape mye penger i lengden og det vil kanskje ikke være så gunstig som du først trodde. Derfor er det viktig at du setter deg ned og lager et budsjett slik at du får en god oversikt over din egen økonomi. Dermed vil det være lettere for deg å få en god oversikt slik at du kan finne en avtale som passer deg og din økonomiske situasjon.

Du har kanskje vært innom tanken om at et lån uten kredittsjekk kan være løsningen, men i Norge er ikke dette en mulighet. I Norge vil bankene sjekke kreditten din uansett hvilken type lån du velger. Det er også viktig å huske på at for eksempel forbrukslån ofte har en høy rente, noe som gjør at det ikke lønner seg i lengden. Det vil derfor være lurere for deg å spare penger over tid og heller vente litt, fremfor å ta opp et forbrukslån. Samtidig er dette noe du selv må vurdere.

Sparetips

For å spare penger er det viktig at du finner en løsning som passer deg. En aksjesparekonto kan være en god ide for deg som allerede har et lite beløp som du kan sette inn og som tenker langsiktig. På en aksjesparekonto vil pengene dine få avkastning over tid og ikke innen en uke. Det vil derfor være en mulighet for deg som ønsker å kjøpe leilighet om et par år og ikke med en gang.

En annen måte å spare på er via appen DREAMS. Dette er en kjempegod app for deg som synes det er vanskelig og kjedelig å spare. Med denne appen blir sparing gøy og det blir lettere å nå målene du setter deg.

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read