Advertisement

Nyt livets late dager

Camping i Norge kan gi selv den mest verdensvante sommerfugler i magen. Med høye fjell og dype daler, omkranset av fjorder og innsjøer, ligger det et motiv til det vakreste maleriet rundt hver eneste sving. Og svinger kan det være nok av på veien til den endelige destinasjonen. Selv om campingplassen nederst i dalen er målet, kan reisen dit være vel så minneverdig. Flere campingplasser i Norge er anlagt på plasser det ikke nødvendigvis var tenkt at mennesker skulle reise, men det gjør det hele så mye mer verdt å ta turen.

Mange har gode minner fra campingplassen eller hyttefeltet fra barndommen, men det er alltid spennende å stadig skape nye minner fra ukjente plasser. Om reisen gjennomføres i bil, på sykkel, buss eller tog, så stiger forventningen når turen nærmer seg slutten og målet kan ses i det fjerne. Campingplasser omringet av hav, fjell eller grønne åssider. Den spesielle minigolfbanen, stupetårnet eller hinderbanen som lokket på nettsidene før avgjørelsen ble tatt. Det er noe for alle.

Perler i sør

En av de virkelige perlene er Lovisenberg Familiecamping, som ligger vakkert til i Vestfold og Telemark fylke. Det er mange severdigheter i Kragerø, men med et naturlig badebasseng og vannsklie på svaberget, er det få som kan måle seg med Lovisenberg. Om noen lurer på om det er camping Kragerø kan, så er svaret et rungende ja. Med mange fantastiske plasser i skjærgården rundt i kommunen, kan Lovisenberg skilte med det aller meste av fasiliteter til forlystelse for store og små.

Bademuligheter og lekeplasser gir de minste alle muligheter til å nyte tiden på familiecampingen, og den store vannsklien er garantert noe de vil huske i lang tid fremover. Mulighet for leie av gokart gir også de større muligheten til litt action, om det blir nok bading for en periode. Med utsikt over sjø og fjord kan filosofien i hvem som helst få tid til å svinne hen i nydelig norsk natur. Når kvelden endelig nærmer seg, og bading og lek har gjort sitt for appetitten, tar grillmesterne plassen på scenen. Det er vel ikke mye som er mer tradisjonelt på en campingplass enn lukt av grillkull, og kanskje litt mye tennvæske – det hører med.

Der eventyret starter

Det er mye som kan sies om campinglivet, og mye har nok blitt sagt på godt og vondt, men at det er et eventyr for de som er så heldig å ha funnet den veien er det liten tvil om. Campingplasser over hele Norge har gjennom uminnelige tider stått i sentrum for store og vakre eventyr. I fjellheimen og langs kysten har kjærlighetshistorier startet og sluttet, mens små og store eventyrere har utforsket nye skoger, bekkefar og svaberg. En av disse spennende plassene er Neset Camping i Agder (tidligere Aust-Agder), spennende skog og et gammelt steinbrudd. Plassert på en halvøy i Setesdal er denne campingplassen et ypperlig utgangspunkt for alle med en liten eventyrer i seg.

Neset Camping benytter seg av alle mulighetene området gir, med vannlek, fisking og utleie av båt til utforskning av områdene rundt. Med alle fasiliteter kan selv den mest kresne nyte livets late dager i vakre omgivelser. Og det er på slike plasser det er lett å forstå hvorfor så mange bruker store deler av den varmere sesongen på camping.

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read