Advertisement

Norsk kultur er fantastisk

Denne artikkelen er sponset

Ok, greit nok, det kan hende at vi er litt partiske her, og kanskje litt subjektive. Men det er ingen tvil om at det er mye fantastisk med vår kultur, som blant annet består av nestekjærlighet, god musikk, bunader og mye mer. Det er visse ting som gjør nordmenn til nordmenn, og ikke svensker eller dansker.

Så er det også sånn at vi har store påvirkninger fra utlandet, som har definert vår kultur mer enn vi kanskje oppfatter selv. Et godt eksempel på de er jo julegensere, som kanskje er en amerikansk tradisjon, men som vi har tatt som vår egen.

Se bare på de som kjøper julegenser til barn de siste årene. Det er ikke noe som var veldig vanlig for noen år siden, men i dag er det nesten sånn at alle i familien har en julegenser. Og det er definitivt noe som har kommet fra USA og Storbritannia. Men gøy er det jo, så hvorfor ikke ha det, eller hva?

En del av vår kultur

Norge er ikke det største landet i verden, og det er en stor grunn til at vi bør være åpne for andre lands impulser. Julegensere er faktisk et godt eksempel på det, hvor man har tatt noe som er utenlandsk og fremmed, og gjort det til sitt eget.

I dag er det jo nesten forventet at de fleste har julegensere, fordi det har blitt så populært, og folk liker å ha dem på seg under juleferien. Det er kanskje noe som fører oss sammen også, og det er jo gøy også, noe som er en viktig del av julefeiringen.

Men det er også noe i det at man vil være en del av kulturen, være med på det som er populært. Og det er ingen tvil om at det er noe sjarmerende med julegensere, og hvorfor de har blitt så populære de siste årene.

En god blanding

Men Norge er ikke homogent, og godt er det. Det ville fort gjort oss til et veldig kjedelig land, uten mye farge. Og det er noe man helst bør unngå. Kultur har alltid godt av nye impulser, uansett hvor de kommer fra. Vi har allerede nevnt inspirasjon fra USA og generelt fra vesten. Men hva med andre steder?

Yoga har blitt veldig populært, og det er definitivt ikke amerikansk, ei heller norsk. Så den indiske påvirkningen er der, samt at mange liker asiatisk mat, som for eksempel sushi. Dermed ser man at det er mer hva man liker, enn det man har vokst opp i, for det er sikkert veldig mange som ville foretrukket sushi over lapskaus. Hva med deg, hva liker du best?

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read