Advertisement

Morsomme aktiviteter for en sommer i Norge

For de fleste nordmenn så blir det hjemme sommer i år også og det er derfor viktig at man har nok å drive med, selv om hytta selvfølgelig er svært hyggelig. Det kan bli ensformet om man ikke finner på noe gøy. Derfor kan det være lurt å ha noen ekstra aktiviteter klare i ermet dersom det skulle begynne å regne eller noen i familien skulle begynne å kjede seg.

Det finnes et hav av aktiviteter som ikke trenger å koste en formue for at det skal kunne gjennomføres. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips til hva du kan finne på dersom du trenger litt ekstra moro med familien eller vennegjengen denne sommeren.

Gjetteleker og veddemål 

Quiz er alltid en slager, uansett hvor gammel man er. Her kan dere velge selv om dere ønsker å gå til innkjøp av en quizbok eller om dere ønsker å lage en selv. Er barna gamle nok så synes de kanskje det er stas å kunne lage en selv. Er barna eller vennegjengen litt eldre kan dere lager quizer med forskjellige kategorier. Lag en quiz med fun facts om Norge eller en om «hvem er dette i vennegjengen». Dette kan virkelig gjøre sommerkvelden litt ekstra spennende.

Nå foregår fotball EM en liten stund til og for mange er dette en stor interesse. Du trenger ikke bruke sider som for eksempel Bet365 for å lage veddemål dersom du ikke ønsker. Sett på TV-en med familien eller vennegjengen å vedd på hvert deres lag. Premien for vinneren kan være hvem som får bestemme middagen, hvem som slipper å ta oppvasken eller kanskje noen må gå å ta et kveldsbad. Her er det bare å være kreative og vips skal du se at fotballkampen blir enda litt mer spennende enn det den var.

Skattejakt, rebusløp og kreativitet

Skattejakt eller rebusløp kan også være morsomt, selv om være ikke er på sitt beste. Er barna små kan de holde på lenge om du lager et lite skattekart der premien for eksempel er en godtepose. Ønsker du en litt mer voksen lek kan du lage rebusløp der dere kan deles inn i lag om dere er mange nok. Spre forskjellige gåter rundt i huset eller rundt tomten på hytta og se hvem som er raskest. Her kan premiene variere fra en flaske vin til at vinneren ikke trenger å ta oppvasken resten av turen. Det er kun kreativiteten som stopper deg.


Sist, men ikke minst kan dere finne på et DIY prosjekt. Barna kan gå og plukke skjell på stranden eller kongler i skogen. Konglene kan males og brukes til morsomme prints og skjellene kan limes på et ark og tegnes rundt. Er dere litt eldre kan dere for eksempel sette dere ned å lage et fotoalbum der dere limer inn blader, skjell, kvitteringer, bruskorker, hva enn som minner dere om denne flotte turen dere har sammen. Er det vanskelig å sette sammen et fotoalbum kan dere også lage deres eget brettspill med tusj og papir.

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read