Advertisement

Hvordan kjøpe bitcoin

Bitcoin er en digital valuta som du kun har tilgang til gjennom ulike digitale enheter. Den blir handlet på forskjellige børser, som gjør at det er etterspørselen som avgjør prisen på en bitcoin. De aller fleste har nok i dag hørt om valutaen, men hvordan kan man egentlig skaffe seg bitcoin?

Bitcoin har steget med 9.000.000% fra 2010 til 2020, en ekstremt positiv utvikling. Dette gjør at det kan virke åpenbart å kjøpe bitcoin, men det er likevel ikke så lett å vite om det vil nytte seg. Ønsker du derimot å ta sjansen, kan du enkelt kjøpe bitcoin i Norge.

Beste stedet å kjøpe bitcoin

Bitcoins store suksess har åpnet opp for at en rekke plattformer tilbyr valutaen. Den kan kjøpes over nett hos blant annet eToro, Libertex og Capital. Før du handler er det viktig å undersøke om plattformen er trygg. Det er viktig at den har fokus på sikkerhet og reguleringer, slik at du opplever trygge rammer ved ditt kjøp. Sjekk også hvilke gebyrer det er rundt kjøpet. Hvis en plattform tar unødvendig høye gebyrer, vil dette gå utover fortjenesten av kjøpet.

Kjøpsprosessen

Når du har funnet en god plattform, er du klar for å kjøpe bitcoin. Du starter med å opprette en bruker på din valgte side, og gjør minimumsinnskuddet, dette kan for eksempel være 200 dollar. Deretter finner du frem til kryptovalutaen, og kjøper så mange du måtte ønske, og nå eier du bitcoins! Husk at du kan selge de igjen, når du vil. Før du investerer er det viktig å sette seg inn i de ulike risikofaktorene. Bitcoin svinger ofte i verdi, mer enn det typisk vil i andre aksjeselskap og fond. Dette gir mulighet for både stor gevinst og større tap.

Ansvarlig investering

Å handle med bitcoin følger med, som alle andre investeringer, et stort ansvar. Me den svingende verdi kan det være vanskelig å vite når du skal selge og kjøpe, og det er lett å bli revet med. Finner du en trygg plattform er du sikret fra eventuell svindel, men du skal fortsatt passe på eget forbruk. Aldri invester for mer enn du har råd til å tape.

Hjelpemidler på plattformene gjør det letter å kontrollere kjøp og salg. «Stop-loss» selger dine aktiva hvis prisen synker til et visst nivå, helt automatisk. «Take- Profit» er smart om du driver med kortsiktige investeringer i volatile markeder. Denne selger dine aktiva automatisk når den har nådd en viss økning i prosentandel. Det er mulig å tjene gode penger på kjøp og salg av bitcoin, og det voksende fenomenet byr på spennende investering. Undersøk de ulike plattformene for handel av bitcoins, og finn en som er trygg og lett å bruke

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read