Advertisement

Hvordan har Lisa Sowelby laget en reiseapp?

Lisa Sowelby er mer produktive enn de fleste av oss, og får hun et mål for øyet, når hun det. Hun lærte seg programmering og apputvikling helt på egenhånd, og resultatet ble en reiseapp og et eget selskap. Explore Lofoten så dagens lys – til stor entusiasme for reiseglade verden over. Men hvor fant Lisa motivasjonen, og hva byr reiseappen hennes på?

En produktiv jente

Lisa har alltid hatt mange baller i luften. Hun er opprinnelig fra Norge, men fullfører i øyeblikket en grad innen International Management ved Kings College i London. Hun skulle i 2020 til Shanghai på utveksling, men det ble aldri slik. I stedet tok hun turen hjem til Norges aller flotteste perle – øygruppa Lofoten – der hun drev Lofoten Camp med faren. Campen skulle senere bli inspirasjon for hennes nye interesse, men først måtte hun kjede seg litt.

Interesser utenom det vanlige

Når hun ikke hjalp til på campen, hadde hun tid til å gjøre som de fleste andre: være med venner, spill hos aktører som Unibet odds, lese bøker og være med familien. Men Lisa hadde andre planer. Hun hadde lenge hatt lyst til å lære programmering, og det gjorde hun. For å ikke miste motivasjonen underveis satt hun seg et mål: Hun skulle lansere en egen app. Og det målet nådde hun på rekordtid.

Slik kom hun opp med konseptet

Da Lisa begynte med programmering visste hun at apputvikling var veien å gå, men hvilken type app skulle hun utvikle? Svaret var ganske enkelt. Hun ville hjelpe turistnæringen i Lofoten – stedet hun var så glad i – og derfor bestemte hun seg raskt for å utvikle en app basert på nettopp Lofoten og reiselivet der. Resultatet ble appen Explore Lofoten, og selv om Lisa er en selvsikker jente, hadde hun ingen anelse om den store populariteten hun ville få både lokalt og internasjonalt.

Et internasjonalt fenomen

Det er ingen hemmelighet at destinasjoner i Norge, og spesielt Lofotens majestetiske fjell og kritthvite strender, er yndede reisemål for mange. Allikevel krever det sitt å levere en app som får oppmerksomhet verden rundt. Men det klarte Lisa. I appen kan reiseglade utforske alt Lofoten har å by på – restauranter, badesteder, fjelltopper og flott natur. De kan lese artikler om Lofoten generelt, og alt stedet byr på av severdigheter. De kan så klart også lagre sine favoritter, slik at det er enklere å finne frem til aktivitetene de vil gjøre og stedene de vil besøke når de planlegger reisen sin i fremtiden.

Appen er under utvikling

Lisa var rask med å lansere appen og spesifiserer at det enda er et prosjekt i utvikling. Hun jobber med mange oppdateringer, på mange områder, for å gjøre opplevelsen både mer brukervennlig og egnet for flere. Dessuten lanseres appen på stadig flere språk, slik at enda flere rundt om i verden kan dra nytte av den. Med flere oppdateringer og litt lenger fartstid blir det spennende å se hvor langt det kan gå for Lisa og Explore Lofoten.

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read