Advertisement

Forbrukslån på dagen, er det mulig?

Når det kommer til forbrukslån og andre usikre lån finnes det mange muligheter. Det er mulig å få et forbrukslån på dagen – men pengene vil ikke stå på konto samme dag.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et fleksibelt lån uten sikkerhet, hvor bankene ikke stiller krav til hva du bruker pengene til, tar pant i bolig eller ber om depositum. Du kan søke om det beløpet du har behov for, velge nedbetalingstiden og bruke pengene slik du selv ønsker.

Siden bankene ikke stiller krav til sikkerhet er forbrukslån og andre lån uten sikkerhet dyrere. Dette er fordi bankene tar en økt risiko ved å låne deg penger. Som en kompensasjon for denne risikoen må du betale høyere rente.

Selv om forbrukslån er et dyrere lån er det også flere fordeler med forbrukslånet

 • Lån penger til det du har behov for
 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Lavere rente sammenlignet med kredittkort
 • Søknaden kan behandles på dagen

Hva brukes forbrukslån på dagen til?

Forbrukslån er fleksibelt – du bruker det slik du selv ønsker. Har du ubetalte regninger som er på vei til inkasso, ønsker å pusse opp boligen eller har behov for ny TV fordi den gamle gikk i gulvet? Dette er alle alternativer hvor forbrukslån eller kreditt kan være alternativer.

Populære bruksområder er:

 • Erstatte ødelagte hvite- og brunevarer
 • Oppussing av boligen
 • Kjøp av nye møbler
 • Betale for en ferietur
 • Dekke uforutsette utgifter
 • Refinansiere annen usikret gjeld
 • Egenkapital til bolig

Når det kommer til bruk av forbrukslån er det noen områder hvor det kan være lurt. Det finnes også områder hvor det ikke er anbefalt. Vi anbefaler for eksempel ikke å bruke lån for å betale regninger. Har du ikke mulighet til å betale ved forfall, ta kontakt med utsender og få en utsettelse eller nedbetalingsavtale.

Når det kommer til den nye trenden om å ta opp forbrukslån og bruke som egenkapital, er dette ikke heller anbefalt. Husk at alt lån regnes med når du skal søke boliglån. Har du 100 000 kroner i forbrukslån, er dette 100 000 kroner mindre du kan få i boliglån. Rentene på dette lånet er også høyere, og kan bli veldig dyrt i lengden.

Forbrukslån på dagen uten kredittsjekk

Det er ikke mulig å søke om lån uten kredittsjekk i Norge. Det er et krav at alle skal kredittsjekkes når de søker om lån eller ønsker å starte et abonnement. Du kommer ikke utenom kredittsjekken uansett hvor mye du prøver.

Grunnen til at det er krav om kredittsjekk er for å unngå å låne ut penger til personer som ikke kan betale tilbake. Har du en betalingsanmerkning, lav inntekt eller høy gjeld regnes du som en risiko. Bankene ønsker ikke å låne ut penger med slik høy risiko.

Muligheter for deg med dårlig kredittscore

Selv om du ikke skulle gå gjennom kredittsjekken for lån på dagen uten sikkerhet finnes det andre muligheter. Har du bolig, kan du søke om lån med sikkerhet i boligen. Dette er et lån med lavere rente sammenlignet med forbrukslån siden banken får sikkerhet. Har du lav inntekt eller høy gjeld kan dette være et alternativ.

Et annet alternativ er å søke om refinansiering av gjeld med sikkerhet i boligen. Da får du samlet all gjelden din på ett sted, og kan få bakt inn annen usikret gjeld. Med kun et lån å betale ned på får du reduserte kostnader. Da kan du også bedre kredittscoren din over tid med raskere nedbetaling av gjelden.

Lån på dagen med betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkning blir det vanskeligere å få innvilget lån. Den eneste muligheten som finnes på markedet er å søke om lån med sikkerhet i bolig eller med kausjonist. Rentene er høyere på disse lånene, fordi banken tar en økt risiko når du har en anmerkning.

Denne løsningen er kun anbefalt hvis du virkelig har behov for penger, som hvis taket på huset må repareres. Eller som en løsning for å betale ut kravene som ga anmerkning. Ved å betale ut kravene med lånte penger kan du få slettet anmerkningene og søke om refinansiering med forbrukslån på dagen for bedre vilkår og renter. Da for du også slettet panten i boligen.

Viktig å huske på med forbrukslån på dagen

Forbrukslån på dagen uten sikkerhet er et ganske dyrt lån sammenlignet med blant annet bolig- og billån. Dette er fordi bankene tar en risiko med å låne ut penger uten en form for sikkerhet. Siden lånet er av det dyrere slaget bør du ikke søke om lån med mindre det er nødvendig eller det gir en økt verdi.

Forbrukslån for å pusse opp bad eller kjøkken er en klassiker. Det kan være lurt å bruke lånet til dette fordi du øker verdien på boligen. Med økt verdi kan du redusere belåningsgraden og få bedre vilkår på boliglånet. Det er også mulig å søke refinansiering og få forbrukslånet bakt inn i boliglånet.

Skal du reise på ferie, har behov for nye hvitevarer eller betale noe uforutsett kan kreditt være et bedre alternativ. Med kredittkort får du rentefri periode på inntil 60 dager, så kan du betale tilbake umiddelbart blir det ikke dyrere for deg.

Se også: https://www.lånepengerpådagen.net/

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read