Advertisement

Bør du refinansiere lånene dine?

Mange sitter i dag med boliglån og billån, og kanskje til og med kredittkort som de bruker i ny og ne ved for eksempel reiser eller når noe plutselig må byttes i hjemmet, for eksempel når TV-en ryker. Lån kan for eksempel hjelpe mange med å komme inn på boligmarkedet og starte sin finansielle reise. Men lån kommer i mange varianter og med varierende vilkår. Fra tid til annen kan det derfor være lurt å gå over sine lån, og sjekke med flere långivere om det vil være lurt å flytte lånet over til andre institusjoner som tilbyr bedre vilkår for deg og din livssituasjon.

Her skal vi se på hvorfor du kanskje bør refinansiere lånene dine og hvordan du kan hente inn flere tilbud for å sørge for at du sparer mest mulig og betaler minst mulig til banker og långivere.

Sammenligne tilbud

Det aller første man bør tenke på når man vurderer å refinansiere lånene sine, er å sammenligne tilbud fra ulike banker. Ved å gjøre det, kan du sørge for at du oppnår best mulig renter og sikrer deg de aller mest gunstige vilkårene for deg. Det finnes flere måter å sammenligne ulike lånetilbud på. Du kan for eksempel kontakte flere banker og hente inn et og et tilbud fra de ulike aktørene. Det vil være en fornuftig måte å sørge for god privatøkonomi. En annen og mye enklere måte å løse det på er ved å bruke sammenligningstjenester. Du kan for eksempel bruke tjenestene til BetterCompared for å finne frem til de beste lånene for deg.

Lån i ulike banker

Noen sitter med lån i flere forskjellige banker, med boliglån i en bank og billån i en annen bank. Dette kan bli en mye mer kostbar affære enn dersom du samler lånene dine på ett sted, samtidig som du betaler unødvendige penger som du kan nyte av selv i stedet. Ofte gir bankene deg bedre vilkår når du bruker flere av deres tjenester. Dersom du har en kontaktperson i din bank, vil det være lurt å be om et telefonmøte for å få en oppklaring i hva de faktisk kan tilby av renter og gebyrer, og dermed sammenligne det med andre tilbydere som nevnt i punktet over.

Spar penger

Den største årsaken til å refinansiere lånene sine, er å spare penger. Det er alltid lurt å få en oversikt over utgiftene sine, for å se på hva pengene faktisk går til. Kanskje du betaler mye mer enn nødvendig på lånene dine, eller har faste utgifter i måneden som du kan og bør kutte. Ved å refinansiere lånene, kan du ende opp med å spare flere tusen kroner i året. Kanskje du har et mål om å spare til en ferie i utlandet eller en ny bil. Ved å sette seg et sparemål, kan det gjøre hele prosessen litt morsommere og spennende, slik at man har noe å jobbe mot. Med refinansiering, kan kanskje målet oppnås raskere enn man skulle tro og hadde håpet på.

 

 

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read