Advertisement

3 smarte måter å investere penger

Vi vet at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvordan man skal investere sparepengene for å ikke bare plassere dem på et trygt sted, men også for å sørge for at de ikke taper seg i verdi. Investering handler ikke alltid bare om avkastning og fortjeneste, men det handler også om å sørge for at pengene beholder verdien sin etter hvert som tiden går.

Siden det er høy inflasjon i Norge vil kostnadene øke hvert år, og man får mindre og mindre for en hundrelapp for hvert år som går. På denne måten vil hundrelappen være mye mindre verdt dersom den bare står i banken enn om den har blitt investert. De siste årene har økonomien utviklet seg og derfor har vi samlet 3 smarte måter å investere pengene dine. Alle investeringer medfører selvfølgelig en risiko, både for tap og for store fortjenester.

Valutahandel

Dersom man ønsker å forsøke seg på valutahandel kan man enten starte med forex trading eller annen form for kjøp av valutaer som vil sørge for en bred og trygg investering.

Valutahandel er et marked som kan svinge mye, og avhenger av en rekke faktorer på det internasjonale markedet. Det som er helt sikkert er at man absolutt burde investere i flere forskjellige valutaer for å sikre at man ikke taper mye penger dersom en kurs skulle endre seg drastisk.

Fondsparing

Et litt tryggere og mer stabilt alternativ til investeringen er å sette pengene i forskjellige fond. På denne måten vil pengene bli fordelt utover større porteføljer der risikoen for tap er veldig lav.

Siden pengene er fordelt på en fornuftig måte mellom aksjer i mange selskaper vil man være nokså trygg dersom et av selskapene skulle gå konkurs. Pengene beholder sin verdi, men sannsynligheten for å få stor avkastning er ikke like høy.

Aksjehandel

Ønsker man å fordele pengene på mindre porteføljer og ha større kontroll på hvor pengene blir plassert kan man forsøke seg på aksjehandel. Her blir stort sett pengene fordelt på færre selskaper, men gjør man det rett her har man også potensiale til å tjene store penger på avkastningen.

Når man handler aksjer, kjøper man eierandeler i et selskap. Det handler mye om å handle aksjene på rett tidspunkt, og er man heldig og satser på riktig selskap kan man bli med på en eventyrlig reise med store avkastninger. Er man derimot litt mer uheldig kan man potensielt risikere at selskapet går konkurs og pengene går tapt.

 

Comments
- Advertisment -
Advertisement

Must Read